Publieksdagen archeologie

 

Vanuit het de cel Natuur, Landschap en Erfgoed ondersteunen we initiatieven die het publiek dichter bij natuur, landschap en erfgoed brengen. Op 20, 21 en 22 mei organiseerden we, in samenwerking met de provincie Limburg en de gemeente Oudsbergen, een volledig weekend rond de boeiende wetenschap van de archeologie in archeologisch park ‘De Rieten’ in Wijshagen, Oudsbergen.  

Op vrijdag 20 mei konden een 20-tal kleuters uit Wijshagen kennis maken met de bodemvondsten uit hun eigen streek. Verder kregen ze inkijk in het beroep van de archeoloog aan de hand van het kinderboek ‘Emma en Otis vinden een muntje’ en gingen ze zelf aan de slag.  

Op 21 en 22 mei lag de focus op gezinnen en kinderen. Tijdens een gegidste wandeling op de site kon je meer te weten komen over de gebruiken en gewoontes van de lokale bewoners tijdens de IJzertijd en Romeinse tijd. Verder organiseerden we een avontuurlijke familiezoektocht, workshops graan malen en juwelen maken en waren er demonstraties van een metaaldetectorist.